We werken vandaag aan onze website.

Bellerose: een ambitieuze naam klinkt goed in elke taal

24 mei 2022

In de jaren ‘80 ging Paul van Heurck regelmatig op zakenreis naar de Verenigde Staten. Daar pikte hij de naam van z’n Belgisch modemerk, Bellerose, op. Vandaag werpt die sterke naam haar vruchten af. Regionaal manager Bjorn Dossche: “We zijn intussen gegroeid van een klein familiebedrijf naar een internationaal modemerk. En de naam, die kon gewoon blijven.”

Een naam voor je Belgische zaak bedenken? Niet altijd even makkelijk als je rekening wil houden met de verschillende landstalen. En al helemaal niet als die lokale naam ook nog eens internationaal moet klinken. Toch slaagde Bellerose wonderwel in dat opzet. Regionaal manager Bjorn Dossche deelt enkele tips.

Een goede naam triggert de verbeelding

Bellerose is een dorp op Long Island bij New York City. Patrick, de oprichter van Bellerose, vond dit mooi klinken: een sterke naam met een Franse bijklank. “En daar kan ik hem wel in volgen,” aldus Bjorn. “De naam prikkelt de verbeelding en geeft iets prijs, maar ook niet te veel. ‘& Other Stories’ is bijvoorbeeld ook zo’n naam.”

Een samentrekking of contrast werkt

Bjorn: “Verder hou ik ook wel van het contrast in onze naam. Er schuilt zowel iets stoer en mannelijk als verfijnd en vrouwelijk in. Ook in onze collecties vind je die mannelijke en vrouwelijke elementen terug. En tot slot zit er ook taalkundig een mooi contrast in de naam Bellerose: het kan zowel Frans als Engels zijn.” Wist je trouwens dat de klank van je naam heel wat over je merk vertelt?

Een ambitieuze naam klinkt goed in elke taal

Dat je Bellerose zowel op z’n Engels als op z’n Frans kan uitspreken past goed bij de eclectische stijl van het merk: de collecties combineren Amerikaanse vintage elementen en meer vrouwelijke, verfijnde elementen met een Franse touch. Bjorn: “We zijn intussen gegroeid van een klein familiebedrijf naar een internationaal modemerk. En de naam, die kon gewoon blijven.” Zo’n internationale groei is met een familienaam als bedrijfsnaam bijvoorbeeld niet altijd evident.

Toch heeft Bellerose gekozen voor één unieke domeinnaamextensie: .be. Bjorn: “Over .com zijn al gesprekken geweest maar daar is tot nu toe nog niets van gekomen. Ik vraag me af of dat zo’n grote meerwaarde zou zijn. Onze .be-site bestaat ook in het Engels, voor internationale bezoekers. En wie in Frankrijk naar ons surft, komt automatisch op een Franse versie van de site uit.” Tip: hier helpen we ook jou de juiste extensie kiezen.

Via dit stappenplan en deze brainstormtechnieken helpen we ook jou aan een ambitieuze naam. Heb je al een leuke naam voor je zaak gevonden? Check hier of de domeinnaam nog vrij is:

Is het webadres voor jouw idee nog vrij?

Verder lezen